Fläskfilé med svamp- och balsamicosås

Lyxig men enkel variant på fläskfilé

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • 200 g färska champinjoner
  • 2 ½dl matlagningsgrädde
  • 1 msk smör
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 krm vitpeppar
  • Salt
  • Peppar
  • Vildtimjan
  • Tillbehör
  • 800 g pressad potatis

Gör så här

  1. Skär fläskfilén i centimetertjocka skivor samt skiva champinjonerna.
  2. Salta och peppra köttet precis innan tillagningen. Stek sedan tillsammans med svampen i 1 ½min per sida på hög värme. Ta sedan ur köttet och lägg upp på ett ugnssäkert fat och värmehåll i mitten av ugnen på 100 grader till servering sker.
  3. Slå snabbt i grädden i pannan tillsammans med dijonsenap och balsamvinäger och klipp eventuellt i lite vildtimjan i såsen.
  4. Koka upp och servera sedan tillsammans med fläskfilén och pressad potatis. Dekorera med en timjankvist.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@mrsc

Mjukt tunnbröd

I Jämtland bakas tunnbröd med kokt potatis i degen för att brödet skall bli lite segt och kunna vikas ihop med en fyllning. Kambröd…

@mammamariam

Tacokyckling

God och enkel kycklingrätt som passar perfekt då man t.ex. är hemma själv med barnen och inte kan stå särskilt länge i köket. Denna…