Fläskfilé- och ananasspett med kokosris

Ris som får koka med kokosflingor smakar underbart.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé
  • 4 ananasringar
  • 1 ½ dl chilisås
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 2 tsk socker
  • Salt
  • Peppar
  • Kokosris:
  • 1 ½ dl kokosflingor
  • 1 msk smör
  • 3 dl jasminris
  • 1 tsk salt
  • 5 dl vattten
  • ½ dl mellangrädde
  • 1 squash
  • 1 rödlök
  • 2 paprikor
  • 100 g cocktailtomater
  • Olja att steka i
  • ½ grönsaksbuljongtärning

Gör så här

  1. Skär fläskfilén i skivor, lägg köttet i en plastpåse.
  2. Blanda chilisås, vitlök, socker, salt och peppar i en liten bunke. Häll marinaden i påsen och låt köttet marinera i minst 2 timmar.
  3. Sätt ugnen på 225 grader.
  4. Trä fläskfilén på grillspett i hop med bitar av ananas. Pensla ananasen med marinaden.Lägg spetten i en ugnsfastform och stek i 20-25 minuter.
  5. Kokosriset:
  6. Fräs kokosflingorna i smör i en kastrull. Tillsätt riset, salt, och vatten. Låt riset koka i 20 minuter under lock.
  7. Skär squash i skivor, rödlök i tunna klyftor, paprika i bitar och tomater i halvor. Fräs alla grönsakerna utom tomater i olja i en stor stekpanna.
  8. När grönsakerna blir mjuka - tillsätt tomater och smulad buljongtärning. Låt allt småfräsa i ytterligare några minuter.

Kommentarer

Och mellangrädden? Ska den vara med grönsakerna eller riset?

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…