Fläskfile och timjan med klyftpotatis

Detta är en rätt som tar lite tid men den är såååå god så den är värd den tiden!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 700 g fläskfile
  • 4 färska champinjoner
  • 3 vitlöksklyftor, medelstora
  • Färsk timjan, nästan en hel kruka
  • 3 dl créme fraiche
  • 3-5 dl matlagningsgrädde
  • 1 kycklingbuljong
  • Salt
  • Svartpeppar, grovmalen

Gör så här

  1. Fräs champinjoner i smör, pressa i 1 vitlöksklyfta och klipp ner lite timjan. När champinjonerna bruna, häll i dom i en gryta. Skär fläskfilen i bitar och stek den i smör med 2 pressade vitlöksklyftor och klipp ner nästa all timjan och krydda med salt och peppar.
  2. När köttet är ordenligt stekt lägg i créme fraiche, rör om tills créme fraichen smält ner helt. Häll i grädden och lägg i kycklingbuljongen.
  3. Häll allt i grytan och klipp ner resten av timjan(efter smak) lägg grytan i ugnen och låt puttra i ca 200grader i ca 30 min. Du kan välja själv om du vill lägga grytan i ugnen, det är inget måste men ju längre du tillagar en rätt ju goare blir det!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Fynda ”Best Wine in box”
229 kr