Fläskfilé rosé

En god fläskfilé med smak av rosépeppar

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • ca 500 g fläskfilé
  • 2 msk flytande margarin, t ex Becel
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 dl vitt vin
  • 1 msk kalvfond
  • 1 dl vatten
  • 1 msk fransk senap
  • 2,5 dl matgrädde, mager
  • 1 msk rosépeppar

Gör så här

  1. Putsa fläskfilén och skiva den i 1,5 cm tjocka skivor.
  2. Stek köttskivorna i flytande margarin 3-4 minuter på vardera sidan.
  3. Salta och peppra.
  4. Ta upp köttskivorna och håll dem varma.
  5. Häll av fettet från pannan.
  6. Häll i vin, buljong och vatten i pannan och låt det koka upp..
  7. Rör ner senap och grädde.
  8. Sjud såsen ytterligare några minuter.
  9. Lägg tillbaka fläskfiléskivorna i såsen och hetta upp.
  10. Garnera med lite rosépeppar.
  11. Servera rätten med kokt ris, broccoli och en fräsch sallad.

Kommentarer

Hej! Det här var ett mycket bra recept och alla blev mätta och belåtna i familjen : ) Hade en riktigt bra smack och det smacka inte heller för mycket vitt vin, tack för att du laddade upp receptet Mvh Daniel

Liknande recept