Fläskfilé Stroganoff

Mustigt och krämigt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 Purjolök
  • 250 g färska champinjoner
  • 350 g fläskfilé
  • 25 g smör
  • 2 dl crème fraiche
  • 4 msk matlagningsyoghurt
  • 2 msk dijonsenap
  • ½ dl klippt gräslök till garnering

Gör så här

  1. Sjölj och ansa purjolöken, ta bort de yttre sega bladen. Skär purjolöken i skivor. Borsta av champinjonerna och skär dem i skivor. Skär fläskfilèn i ½ cm tjocka skivor
  2. Smält hälften av smöret och fräs svamp och purjolök på hög värme ca 4 minuter tills de blivit mjuka, ta upp och lägg åt sidan.
  3. Smält resten av smöret, lägg i fläskfiléskivorna och bryn dem på hög värme ca 4 minuter tills de fått färg på båda sidorna.
  4. Blanda ner purjolöken och champinjonerna och fräs 3 minuter under omrörning
  5. Blanda crème fraiche, matlagningsyoghurt och dijonsenap till en sås. Blanda ner såsen i pannan och värm upp tills allt är genomvarmt.
  6. Strö klippt gräslök över rätten och servera genast tillsammans med vitt ris och en grönsallad

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept