Fläskfilégryta á la Nettan (mager)

En god och smidig fläskfilégryta som inte har hamnat i grädd- och créme fraicheträsket.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Ca 800 g fläskfilé
  • 1 gul lök
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • Salt
  • Grovmalen svartpeppar
  • Ca 4-5 dl vatten
  • 1 vegetabilisk buljongtärning (utan glutamat o transfetter)
  • 4-5 msk mjöl
  • 2 msk grädde
  • 2 msk crème fraiche
  • 1 burk champinjoner eller färska (brynta)
  • 1 msk balsamico
  • 2 msk klippt persilja
  • 1 tsk flytande citron

Gör så här

  1. Putsa och skiva filén. Salta och peppra.
  2. Hacka och bryn löken tillsammans med vitlöken.
  3. Lägg över löken i en gryta.
  4. Bryn fläskfilén och lägg efter hand i grytan.
  5. Tillsätt vatten så det knappt täcker köttet.
  6. Tillsätt buljongen och balsamico. Låt det småkoka ca 15 minuter.
  7. Gör en redning av mjölet.
  8. Rör ner grädde och créme fraiche.
  9. Koka ca 5 minuter för att mjölsmaken ska försvinna.
  10. Tillsätt champinjonerna.
  11. Smaka av med citronsaft och krydda mer om det behövs.
  12. Strö klippt persilja över.
  13. Lycka till! Smaklig måltid.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept