Fläskfilégryta à la Student

Mysig och värmande fläskfilégryta med massor av smaker och massor av värme. Några matlådor på köpet, och en känsla - att rå om sig själv en smula - sitter i än...

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 10 champinjoner
  • 2 schalottenlök
  • 1 buljongtärning kött
  • ½ buljongtärning svamp
  • 5 dl grädde
  • 5 dl vatten
  • Vitpeppar
  • Svartpeppar
  • Cayennepeppar
  • Paprika
  • Basilika
  • Timjan
  • 1 lagerblad

Gör så här

  1. Dags att laga Fläskfilégryta á la Student!
  2. Skär upp köttet i lagom grytbitar efter behag. Hacka schalottenlöken och fräs köttet tillsammans med löken. Krydda med vit- och svartpeppar, cayennepeppar, paprika och salt. Häll sedan på grädde och vatten. Tillsätt buljongtärningarna, och krydda med basilika och timjan samt ett lagerblad.
  3. Låt puttra i c:a 15 min (beror på storlek på köttbitarna). Under tiden som grytan puttra skivar du upp svampen och paprikorna i önskvärda bitar (själv: skivor av svampen och hyfsat stora bitar paprika. När grytan puttrat i 15 minuter lyfter du i svamp och paprika. Låt det koka upp och puttra ytterligare 5 minuter på låg värme. Svampen och paprikorna skall inte vara "kokta". Ett riktmärke kan vara en paprikabit som fortfarande är lite knaprig i mitten trots att den är "mjuk" vid ytan.
  4. Servera med ris och ett glas god öl!
  5. Puss

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept