Fläskfilégryta med ädelost

En mycket god gryta

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • 1 purjolök, tunt skivad
  • 10-12 smålökar eller hela chalottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor tunt skivade
  • 2 paprikor i olika färger, strimlade
  • 1-2 morötter tunt skivade
  • 1 dl rödvin
  • 3 dl grädde
  • 1 msk kalvfond
  • 100 g riven ädelost
  • ½ pkt små frysta gröna ärtor
  • Persilja
  • Marinad:
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl rödvin
  • 2 msk kinesisk soja
  • Salt
  • Vitlökspeppar

Gör så här

  1. Blanda ihop marinaden, smaka av med salt och vitlökspeppar.
  2. Skär fläskfilén i 1 cm tunna skivor. Lägg ner köttet och blanda väl. Låt marinera minst 2 timmar.
  3. Stek purjolök, smålök och vitlök utan att det tar färg. Lägg över i en gryta.
  4. Stek paprika och morot några minuter, salta och peppra, lägg över i grytan.
  5. Sila bort marinaden från köttet och häll den över grönsakerna i grytan.
  6. Bryn köttet i ett par minuter och lägg över i grytan.
  7. Vispa ur pannan med rödvinet och tillsätt det i grytan.
  8. Rör ned grädde, kalvfond och ost. Blanda väl och sjud sakta 20-30 min. Tillsätt ärterna mot slutet.
  9. Smaka av med salt o peppar.
  10. Strö över persilja och det är klart att servera.

Kommentarer

Gjorde denna igår, blev mycket populär! Fantastisk god!!!
Mycket god. Tack för receptet. Du får 5 poäng utan tvekan.
Jättegod gryta med mycket smak.
Mycket smaskig gryta! Jag tog pressad potatis till.
Var och besökte mina föräldrar, jag gjorde denna gryta och den blev ASGOOOOD!!! Helt underbart god!

Liknande recept