Fläskfilégryta med ajvar relish och kabanoss

Den här mustiga grytan får sin goda smak av paprikaröran ajvar relish, som finns att köpa på burk i olika styrka, och kabanosskorvar.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé
  • 200 kabanosskorvar
  • 6 salladslökar
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • 2 ½ dl vispgrädde
  • 1 dl ajvar relish, mild
  • ½ köttbuljongtärning
  • Salt
  • Peppar
  • 1 dl syltlök
  • 2 msk repade timjanblad

Gör så här

  1. Skär köttet i ca 2 cm skivor. Skiva korven. Skiva den gröna delen på löken tunt och ställ åt sidan. Skär resten av löken i långa bitar. Hacka vitlöken.
  2. Bryn köttet i en stekgryta så det får en fin färg. Ta upp och bryn korven. Lägg tillbaka köttet och tillsätt lök, vitlök, grädde och ajvar. Smula i buljongen.
  3. Låt allt puttra ihop 2-3 minuter tills köttet är genomkokt. Smaka av med salt och peppar. Strö över syltlök, timjan och den skivade salladslöken.
  4. Servera med kokt potatis.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@koppargrytan

Buljongkokta revben

Dessa buljongkokta och grillade revben kommer bli succé på sommarens grillpartyn! Koka sakta dina spjäll till köttet släpper lätt och pensla sedan det avrunna…