Fläskfilépanna med svamp

Enkel och god gryta.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 700 g fläskfilé
  • Salt
  • Peppar
  • Olja eller margarin till stekning
  • 150 g champinjoner
  • 1 gul lök
  • 10 cocktailtomater
  • 1 knippa persilja
  • 2 lagerblad
  • 2 dl kalvbuljong
  • 2 dl crème fraiche

Gör så här

  1. Putsa filén fri från hinnor och skär i ca 3 cm tjocka skivor, salta och peppra.
  2. Stek filén så att den får fin färg på båda sidor.
  3. Skiva svampen, skala och skiva löken. Halvera tomaterna. Hacka persiljan. Fräs svampen och löken lätt i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.
  4. Tillsätt tomaterna, persiljan, lagerbladen, buljongen och crème fraichen.
  5. Låt alltsammans koka ca 5 minuter.
  6. Lägg i köttet och låt koka ytterligare 5 minuter.
  7. Smaka av såsen med salt och peppar.
  8. Servera med ris eller kokt potatis.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept