Fläskkarré med gnocchi och grillad knipplök

Den möra och saftiga karrén är som gjord för att grilla.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 skivor benfri fläskkarré, á ca 150 g
  • 1 msk hackad färsk rosmarin
  • 1 dl barbecuesås
  • 500-500 g färsk potatisgnocchi
  • 8 knipplökar
  • 1 ask krasse
  • Olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • Barbecuesås till servering

Gör så här

  1. Pensla köttet på båda sidorna med 1 msk olja och krydda med hackad rosmarin, ½ tsk salt och 2 krm peppar.
  2. Grilla 4-5 minuter på varje sida. Pensla med barbecuesås mot slutet av grillningen. Låt vila 5-10 minuter.
  3. Koka gnocchin enligt anvisningar på förpackningen.
  4. Skär eventuellt löken på hälften om den är stor och pensla med olja.
  5. Grilla löken mjuk ca 5 minuter. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar.
  6. Klipp krassen och blanda med gnocchin och 1 msk olivolja.
  7. Servera köttet, löken och lite extra barbecuesås.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@jan-q

Leilas godaste revbensspjäll

Revbenspjäll som är saftiga, smakrika och alldeles underbart goda på julbordet. Revbensspjällen kokas först mjälla och sedan glaseras de i ugnen. Att förkoka revbensspjäll…

@masseborglund

Grillmarinad Mazzola

En grillmarinad använder man för att möra och smaksätta kött. Den här speciella marinaden påminner mycket om den marinad man använder på affärerna där…