Fläsklägg rökt med ekved

Efter köp av Bradleyröken är jag helt tagen och röker allt, nästan. Det här var en höjdare till rotmos. Fläsklägg köper man färdigrimmad i butik, bara att stoppa i röken efter att ha kryddat lätt... Skaffa dig en rök du också och upplev en ny kulinarisk dimension!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 6 kg rimmad fläsklägg (6 enkilos bitar, det är inte så mycket kött på dem).
  • 3 citroner
  • 24 Bradley ekspånsbriketter
  • 6 tsk citronpeppar

Gör så här

  1. Riv skalen av och pressa citronerna. Blanda saft, skal och citronpeppar i en bunke. Lägg fläskläggen i en plastpåse en och en med en sjättedel av juice, skal, pepparblandning i varje. Låt dem ligga och marinera i fyra timmar.
  2. Rök dem med ekspånsbriketterna i 8 timmar i 90 graders värme. De ska bli ca 77-79 grader varma inuti.
  3. Njut med rotmos, potatismos eller varför inte pommes frites. Det sistnämnda var en höjdare.
  4. Om man vill kan man ta ur dem ur röken efter 7 timmar och sedan grilla dem på gasol- eller kolgrillen.

Kommentarer

Spännande.. det här hoppas jag på att "gubben" gör imorgon :P

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…