Fläskrulader med lök och paprika

Av billigare styckningsdelar från grisen kan man skära skivor och steka som rulader. Kryddningen kan varieras på olika sätt. Här har jag använt rosmarin, som är en bra krydda till fläskkött. Man kan också tänka sig curry eller sellerisalt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g benfritt fläskkött i skivor t ex bog eller skinka
  • 1 1/2 - 2 tsk salt
  • 1/2 tsk vitpeppar
  • 1 1/2 tsk rosmarin
  • Smör eller margarin
  • 2 stora gula lökar
  • 1 röd paprika
  • 3 dl buljong
  • 1 1/2 msk äkta soya

Gör så här

  1. Krydda köttskivorna med salt, peppar och rosmarin. Rulla ihop dem till rulader och fäst med tandpetare. Bryn ruladerna i matfett i en stekpanna. Ta upp dem.
  2. Skala och hacka löken. Skölj, kärna ur och strimla paprikan. Fräs lök och paprika i stekpannan. Häll över buljong och soya. Lägg tillbaka köttet och låt det hela eftersteka på svag värme under lock ca 20 minuter eller tills köttet är mört.
  3. Ta bort tandpetarna före serveringen. Servera med potatis och broccoli och gärna också någon råkostsallad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…