Flintastek med majs och sötpotatis

Citronpepparglaze finns att köpa färdig i affären.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kg naturell flintastek
  • Citronpepparglaze
  • Rvet skal och saft av en citron
  • 2 msk honung
  • Grovmalen svartpeppar
  • Rostad majs och sötpotatis:
  • 4 skalade sötpotatisar i grova bitar
  • 2 msk olivolja
  • 2 okokta färska eller frysta majskolvar
  • 1 finhackad röd chilifrukt
  • 2 msk färskpressad limesaft
  • 1 msk finhackad färsk koriander

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200º
  2. Blanda citronskal, citronsaft, honung och svartpeppar i en skål.
  3. Skär 2-3 snitt i svålen på flintasteken. Grilla köttet ungefär 15 cm över glöden i cirka 20 minuter, tills innertemperaturen är 65 grader. Vänd fem till sex gånger under grillningen.
  4. Pensla på citronpepparglazen mot slutet.
  5. Vänd potatisbitarna i olivolja på en plåt eller i ugnssäker form. Skär av majskornen från kolvarna och blanda dem med potatisen. Rosta i ugnen cirka 20 minuter. Smaksätt med chili, limesaft och koriander.
  6. Servera köttet med rostad majs och potatis.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept