Flygande drake

En variant på kyckling super god när ja bjöd på denna rätt så trodde många att det var fläskfile så mört o fint blir köttet

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 6 st kycklingfiléer
  • 2½ dl portvin (red port nr 8087)
  • 5 dl grädde
  • 1 stor burk champinjoner
  • Vitlök
  • Vitpepper
  • Salt

Gör så här

  1. Krydda filéerna med vitpeppar, låt dra en stund.
  2. Salta och bryn runt om, lägg dem i en gryta.
  3. Tillsätt 2.5dl portvin och koka till köttet är genom kokt(ca 15min).
  4. Ta ur filéerna ur grytan och pressa i en vitlöksklyfta.
  5. Slå i grädde i skyn.
  6. Låt koka till lagom sås konsistens(krämig).
  7. Tillsätt champinjoner och lägg tillbaka kycklingen i såsen.
  8. Servera gärna med pressad potatis och lite sallad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@lilloo

Finfina filégrytan

Supergott. Underbar sås. Var dock försiktig med saltet då det lätt kan bli för salt. I svampväg använde jag när bilden togs färska champinjoner.