Flygande Jakob på torsk

Flygande Jakob på kyckling är ju en väldigt klassisk retro rätt. Byt ut kycklingen mot torsk och med den klassiska smaksättningen som går hem hos hela familjen, blir fisk en favvo. Voila!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g torskfilé eller torskrygg
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • 2 dl vispgrädde
  • 3/4 dl chilisås
  • 1 dl jordnötter
  • 150 g bacon, tärnat
  • Servering:
  • Kokt ris
  • 70 g salladsmix
  • 100 g körsbärstomater

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg fisken i en ugnsform. Salta och peppra. Vispa grädde och chilisås fluffigt. Häll detta över fisken och strö över jordnötterna. Gratinera mitt i ugnen 16-18 minuter. Fisken är klar vid 52-55 grader. Knaperstek baconet och strö det över fisken vid servering.
  3. Servera fisken med kokt ris, sallad och körsbärstomater.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@vinklubben

Konfiterad torskrygg

Snabbt och förvånande lättlagad middagslyx. Potatisen och fisken släpper ifrån sig vätska och bildar en underbar sky tillsammans med olivoljan.

@carinasmat_se

Lax & torsk i ugn

Allt till middagen i samma form. Jag använde torskrygg och skinnfri laxfilé men du behöver inte ha två sorter utan det går bra med…