Focacce Con Pesto – Pestobullar

Matiga småbullar med smak av pesto. Passar perfekt som tillbehör till soppa eller som tilltugg på en buffé.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 ½ dl vatten
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 1 dl havregryn (går även bra med fiberberikade)
  • 3 msk + 2msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 liten burk pesto
  • 1 ägg
  • Solrosfrön
  • Parmesan
  • Grovmalen svartpeppar

Gör så här

  1. Smula ned jästen i en bunke, strö över salt och vänta tills jästen smält, rör sedan ut med vattnet.
  2. Blanda mjölsorterna och havregrynen.
  3. Tillsätt mjöl blandningen och 3 matskedar olivolja tillsammans med jästen. Arbeta ihop till en smidig deg och låt jäsa i dryga 30 minuter.
  4. Kavla ut degen i två avlånga delar. Pensla på 1 matsked olivolja på vardera del och bre på lika mycket pesto på båda delarna.
  5. Rulla ihop långsida till långsida och skär i 16 bullar per del. Låt jäsa på pappersklädd bakplåt i 30min (Denna del går att hoppa över).
  6. Pensla på uppvispat ägg och strö över grovriven parmesan, solrosfrön och grovmalen svartpeppar.
  7. Grädda mitt i ugnen på 225 grader i 10-15 minuter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…