Foliepaket med fisk och grönt

Ett paket kommer lastat med ljuvlig överraskning. Paket med allt-i-ett i sig. Den här rätten kan också göras helt vegetarisk.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 250 g skinn- och benfri laxfilé
  • 250 g vit fiskfilé, tex. sej eller hoki
  • 500 g små potatisar
  • 1 liten purjolök
  • 1 morot
  • 1 gul lök
  • 150 g champinjoner
  • 1 ask körsbärstomater, 250g
  • 1 dl finskuren dill
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 1 citron
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Skrubba och skär potatisen i hälften, ansa och skär purjolöken i strimlor. Skala, halvera och skär morot och lök i tunna skivor. Skär svampen i mindre bitar.
  2. Skär fisken i 3-4 cm stora bitar.
  3. Riv av 4 rejäla ark med aluminiumfolie.
  4. Fördela potatis, purjolök, morot, gul lök, svamp, tomat och dill på arken. Krydda varje ark med 1 krm salt och 1 krm peppar.
  5. Vik ihop foliepaketen något, häll i grädde och vin innan de försluts.
  6. Lägg på grillen i ca 10 minuter.
  7. Öppna paketen och lägg i fisken, krydda med 1 krm salt i varje paket. Förslut paketen igen och fortsätt grilla ytterligare ca 10 minuter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…