Fransk blomkålslåda

En bra vardagsrätt som också duger gott att bjuda gäster på. Kan göras i ordning i förväg.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 blomkålshuvud (ca 400 g)
  • 4 skivor vitt bröd
  • 1 ½ msk smör
  • 2 dl grovriven ost
  • Äggstanning:
  • 4 ägg
  • 4 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • Vitpeppar efter smak

Gör så här

  1. Dela blomkålen i små buketter och koka dem knappt mjuka i lätt saltat vatten ca 5 minuter. Låt rinna av.
  2. Skär ev bort kanterna på brödet och bred ett tunt lager smör på varje skiva.
  3. Lägg den väl avrunna blomkålen i botten på en smord ugnssäker form och strö över den rivna osten. Lägg brödskivorna ovanpå med den smörade sidan upp.
  4. Värm mjölken. Vispa samman ägg, kryddor och den heta mjölken. Häll blandningen varm över rätten. Den ska nästan täcka brödskivorna.
  5. Låt stå ca 1 timme så att brödet hinner svälla.
  6. Hit kan man förbereda.
  7. Grädda i ugn 200 grader ca 30 minuter.
  8. Servera rätten med t ex rökt skinka eller bara en grönsallad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…