Fransk potatisgratäng med kantareller

Roligt att laga och poppis att bjuda på - gratäng är alltid rätt. Alla goda smaker puttrar tillsammans i ugnen medan du har tid över för annat.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kg potatis, ca 10 st
  • 1 gul lök
  • 1 msk smör
  • 4 dl riven parmesanost
  • 1½ tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 msk hackad färsk rosmarin
  • 2 msk dijonsenap
  • 3 dl grädde
  • 100 g kantareller

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala och skiva potatisarna tunt. Strimla och stek löken mjuk i smör utan att den tar färg. Varva potatis, lök och det mesta av den rivna parmesanosten (spara lite till topping) i en ugnssäker form. Strö över salt, peppar och hackad rosmarin mellan varven.
  3. Blanda senap och grädde och häll det över. Toppa med resten av den rivna osten och sätt in formen i ugnen ca 50 minuter eller tills potatisen är mjuk. Stek kantarellerna och salta dem lätt. Strö dem över gratängen och servera!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept