Frasig fisk med potatissallad

590 kalorier per portion Gyllene frasstekt fisk med en lättgjord och krämig potatissallad

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 ägg
  • 1 dl polentagryn
  • 400 g fiskfilé, tex hoki eller sej
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • Potatissallad:
  • 600 g potatis
  • 1 msk salt till kokvattnet
  • 1 ½ dl ceasardressing, 3 %, tex. felix
  • 1 rödlök
  • 1 litet knippe dill
  • 400 g kikärter

Gör så här

  1. Potatissallad:
  2. Skrubba potatisen och koka den mjuk i väl saltat vatten. Häll av potatisen och låt den svalna något. Halvera potatisarna om de är stora, blanda dem med dressingen i en skål.
  3. Skala och finhacka löken, hacka dillen.
  4. Häll av och skölj kikärterna. Blanda allt med potatisen.
  5. Fisken:
  6. Vispa ägget i en djup tallrik, häll polenta grynen i en annan tallrik.
  7. Skär fisken i portionsbitar. Vänd fisken först i ägget och sedan i grynen.
  8. Stek några bitar åt gången i olja i en panna på medelvärme, 2 minuter per sida, se till att polentan inte bränns vid. Salta och peppra.
  9. Servera fisken med potatissalladen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…