Frasiga filorullar med krabba

Härligt frasiga rullar som passar till minglet.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • ca 500 g krabbkött från klor
  • ½ burk vattenkastanjer, á 230 g
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 1 tsk finriven ingefära
  • 1 tsk asiatisk fisksås
  • 2 msk vispgrädde
  • 1 ägg
  • 1 rulle kyld filodeg, 250 g
  • Rapsolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Garnering:
  • Örtkryddor, tex koriander eller basilika

Gör så här

  1. Häll av och grovhacka vattenkastanjerna. Skala och grovhacka vitlöken. Lägg krabbkött, vattenkastanjer, vitlök, ingefära, fisksås, grädde och ägg i en matberedare.
  2. Pulskör några gånger så att det blir en grov smet.
  3. Smaka av med salt och peppar.
  4. Lägg ut filodegsarken och dela dem på mitten (ca hälften av arken går åt) Pensla kanterna på 1 filodegsark med olja (lägg en fuktig handduk över resten av arken så att de inte torkar)
  5. Vik ihop på mitten och lägg med kortsidan mot dig.
  6. Pensla kanterna igen.
  7. Lägg ca ½ dl krabbfyllning längs nedre delen, men spara en kant på ca 2 cm nedtill och på sidorna. Vik in långsidorna.
  8. Rulla ihop till en rulle.
  9. Upprepa tills fyllningen och ark tar slut. Lägg filorullarna med skarven neråt på en bricka med bakplåtspapper.
  10. Ställ i frysen.
  11. Vid servering:
  12. Sätt ugnen på 225 grader.
  13. Lägg filorullarna med skarven nedåt på en bakpappersklädd plåt. Pensla med olja. Ställ mitt i ugnen i ca 15 minuter, tills de fått fin färg.
  14. Garnera med örtkryddorna.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…