Frasiga piroger

Ställ fram en lätt vickning eller bjud hem vännerna efter en kväll ute. Pirogerna med spännande fyllning är färdiga att bara värmas och sedan serveras frasiga och nygräddade.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 5 djupfrysta smördegsplattor
  • Ägg till pensling
  • Fyllning:
  • ½ burk böngroddar
  • 50 g champinjoner
  • 1 liten purjolök
  • 1 stjäl selleri
  • 1 msk majsolja
  • 100 g nötfärs
  • 2 msk kinesisk soja
  • 1 msk sherry
  • 2 tsk maizenamjöl
  • Salt
  • Peppar
  • Tabasco

Gör så här

  1. Skölj böngroddarna under rinnande, kallt vatten. Klappa dem torra i en ren handduk och lägg dem kallt i kylskåp.
  2. Ansa och skär champinjoner, purjolök och selleri i fina skivor och fräs dem några minuter i olja. Lägg ner färsen och bryn den lätt.
  3. Tillsätt böngroddarna, späd med soja och sherry och red med maizenamjöl utrört i lite kallt vatten. Krydda med salt, peppar och några droppar tabasco. Låt blandningen kallna.
  4. Låt smördegen tina. Kavla ut den enligt anvisningarna på paketet och skär varje längd i 4 bitar.
  5. Fördela fyllningen på hälften av degbitarna. Pensla kanten med vatten. Täck med resten av degbitarna och tryck ihop kanterna med en gaffel. Lägg pirogerna på en smord plåt och pensla med uppvispat ägg.
  6. Grädda pirogerna i 200 grader, ca 20 minuter, tills de är gyllenbruna. Servera dem varma med en tomatsallad till.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept