Fredagsgott

Gott som tusan!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 ½ dl vatten
  • 75 g margarin
  • 1 dl vetemjöl
  • 2-3 ägg
  • 3 dl vispgrädde
  • Riven pepparrot, nån matsked
  • 15-20 skivor rökt kött alt rökt lax
  • Dill

Gör så här

  1. Petit choux deg
  2. Koka vatten och margarin. Tillsätt mjölet under kraftig omrörning. Koka smeten tills den släpper kastrullens botten. Låt smeten svalna. Tillsätt äggen - ett i taget - rör om ordentligt så att varje ägg blandar sig väl med smeten. Bred ut på ett bakplåtspapper och grädda i 225 grader ca 20 min. OBS! Öppna inte luckan de första 10 min. Vispa grädden och blanda med pepparrot och nån gnutta salt. Bred ut pepparrotsgrädde på "undersidan". Lägg ut rökt kött alt lax över hela och rulla ihop som en rulltårta. Skär sedan i trekantsbitar och servera en grönsallad till.
  3. Tips! En burk med färdig räksallad t ex på finstrimlad isbergsallad går fortare och blir minst lika gott.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@ullac

Biff med gratinerad potatis

Gott till biffen med halverade gratinerade potatisar med soltorkade tomater, vitlök, basilika och riven ost. En mycket passande helgmiddag eller fredagsgott.

@essim

Pasta med kronärtskocksfräs

Fredagsgott utan grädde eller crème fraiche. Går fort att laga med få ingredienser. Man kan lägga till eller dra ifrån ingredienser, jag lade till…