Fylld avokado med räkor

Populär och festlig förrätt. Gör gärna fyllningen i god tid, förvara den då kall.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 300 g räkor med skal eller 100 g utan skal
  • 1 dl gräddfil
  • 1 msk finhackad gul lök
  • 1 msk chilisås
  • 1 msk finhackad dill
  • 2 avokador
  • 2-3 msk pressad citronsaft
  • Garnering:
  • Citronskivor
  • Gurkstavar
  • Skalade räkor
  • Dillkvistar
  • Till servering:
  • Rostat bröd skuret i trekanter

Gör så här

  1. Skala räkorna och hacka dem grovt. Blanda räkor , gräddfil, lök, chilisås och dill.
  2. Dela avokadorna på längden och ta bort kärnorna. Häll citronsaft över fruktköttet, så att det inte mörknar.
  3. Fördela räkblandningen på avokadohalvorna. Garnera med citronskivor, gurkstavar och räkor. Toppa med yviga dillkvistar.
  4. Servera med rostat bröd skuret i trekanter, ev bredda med smör.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept