Fylld fläskfilé med örter

Egen komponerad rätt med smak av örter. Också lätt att göra i förväg innan festen.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 800 g fläskfilé
  • 8-10 skivor serranoskinka
  • Ca 2-3 dl ruccola sallad
  • 1-2 röd chilipeppar
  • 1 pkt á 35g örtkryddor provencale
  • 2-3 dl riven parmesanost
  • Salt
  • Peppar
  • Smör att steka i

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Hacka chilipepparn smått och riv parmesan osten.
  3. Putsa fläskfilén och dela den på mitten. Skär ett snitt längst med hela filén i mitten nästan helt igenom. Fläk upp köttet och banka ut det lätt så det blir någorlunda jämntjockt.
  4. Salta och peppra och fördela sen alla ingredienserna på filéerna.
  5. Rulla ihop som en rulltårta och bind ihop köttet med snöret.
  6. Stek rullarna i smör så de får fin färg runt om.
  7. Lägg över köttet i en form. Vispa ur pannan med vatten och häll det över filéerna och stek i ugnen i ca 20 minuter på 200 grader. Ös eller vänd filéerna några gånger.
  8. Låt köttet vila i folie innan du tar bort snöret.
  9. Skiva upp köttet i bitar.
  10. Gör en sås utav skyn och servera med potatisbakelse.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@coacheva

Små Potatisbakelser

En Potatisbakelse ska ha sylt i ett lager mellan sockerkaksbottnar och smör-marsankräm ovanpå. Den ska ha ett täcke av mandelmassa över. Till sist siktas…

@disen

Potatisbakelse

Gott med lite annorlunda potatis. En rätt som går snabbt att tillaga och utmärkt att göra i förväg.

@mumsan

Potatisbakelse

Hittade detta recept på www.hemmetsjournal.se, vad kan bli fel? Mandelpotatis, grädde å massa västerbottenost! Mordgott!