Fylld fläskfilé med päroncidersås

Elegant rätt som du lätt fixar till. God smak av frukt och svamp. Servera med klyftpotatis, fräsch sallad, klyftor av päron samt strimlad selleri.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • 75 g champinjoner
  • 2 msk hackad persilja
  • Salt
  • Peppar
  • Matfett till stekning
  • Sås:
  • 1 Anjou päron
  • 1 msk matfett
  • 2 dl päroncider
  • 2 dl grädde
  • 1 msk kalvfond
  • 1 msk maizena majsstärkelse
  • 1 tsk balsamvinäger
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Putsa köttet och skär ett längsgående snitt. Banka ut filén lätt med handen.
  2. Hacka svampen, blanda med persilja och strö blandningen över köttet. Salta och peppra.
  3. Rulla ihop, bind ihop med ett steksnöre.
  4. Bryn runt om i matfett. Stek klart i ugnen, 175°, ca 20 minuter.
  5. Dela, kärna ur och tärna päronet. Fräs i matfett i en kastrull. Tillsätt cider, grädde och fond. Koka upp.
  6. Rör ut maizenan i lite vatten och red av såsen. Koka upp och smaka av med vinäger, salt och peppar.
  7. Skiva köttet och servera.

Kommentarer

Mrchipps, Du skall fräsa upp päronbitarna så de mjuknar och sedan tillsätta cider etc. Lycka till - hoppas du också tycker att det är en läcker rätt!
detta måste försåss provas,päronsåsen verkar intressant står dock inte om man skall fräsa dom eller om dom (vilket jag tror) skall i till sist och puttra tillsammans med den färdiga såsen! Återkommer när vi smakat av! Tack för receptet

Liknande recept