Fyllda paprikor med chèvrekräm

Ett GI-recept.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 msk olivolja
  • 400 g lammfärs
  • 1 dl tomatpuré
  • Salt
  • Peppar
  • 4 portioner bulgur
  • 2 stora eller 4 mindre paprikor
  • Några kvistar timjan
  • 100 g chevrèost
  • 2 dl kesella 10 %
  • Salt
  • Peppar
  • ½ dl rostade pumpakärnor
  • Rucolasallad
  • Gröna vindruvor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Hacka löken och fräs i olivolja. Tillsätt tomatpuré, färsen, salt och peppar. Låt puttra en stund.
  3. Koka bulgurn.
  4. Skär toppen av paprikorna och ta ut kärnhuset. Ställ dem i en ugnsfast form och skär eventuellt av en liten bit i botten så att de står stadigare.
  5. Blanda ihop bulgurn och lammfärsen och fyll paprikorna. Lägg det som eventuellt inte får plats i en skål och servera vid sidan. Ställ in i ugnen ca 10 minuter.
  6. Blanda chevrè och kesella med en gaffel, repa i timjanbladen och smaka av med salt och peppar.
  7. Servera med rostade pumpakärnor och en sallad gjord på rucolasallad och gröna vindruvor.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept