Fyllda rullader med råstekt potatis

Köp en skinkstek & du kan göra massor av gott! Skär steken i tunna skivor och banka ut den tunnt, bred på en god fyllning och rulla ihop! Till detta råstekt potatis och skysås! Självklart går det även bra med färskpotatis som jag har på bilden.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 gram skinkstek
  • ½ förp. cremé bonjour vitlök
  • 8 dl buljong av Kött & Vinfond
  • ½ purjolök
  • 1 burk hela champinjoner
  • Salt
  • Peppar
  • 4 - 6 medelstora potatisar
  • 2 msk Beef krydda
  • Servering:
  • Svartvinbärsgelé

Gör så här

  1. skala och skiva potatisen ca 0,5cm tjocka. Lägg i en het stekpanna med lite olivolja, strö beef-kryddan över potatisen och blanda runt. Sänk värmen och låt potatisen få steka ca 30 - 40 min.
  2. Skär ca ½ cm tjocka skivor av skinksteken, banka ut skivorna till ca 2mm. Bred på ett tunnt lager cremé bonjour vitlök och rulla ihop. fäst dom med tandpetare. Bryn rulladerna runt om tills de fått fin färg. Slå på buljongen och låt dom brässera ca 30 - 40 min. Ta upp rulladerna ur grytan och tillsätt en halv skivad purjolök & champinjoner, färska eller på burk. Smaka av såsen, ev mer salt & peppar. Red av med lite maizenamjöl till lagom såsig konsistens. Lägg tillbaka rulladerna i såsen. Servera med råstek potatis som fått steka under tiden rulladerna brässerat. Krydda potatisen med 2 msk Beef krydda.

Kommentarer

Jättegott och enkelt att göra. Hade ett par msk grädde i såsen för att fylla upp den lite.
Detta är en god rätt med bra smak som görs på skivor av skinkstek, lite billigare allternativ till lövbiffen, men precis lika god!!

Liknande recept

@roskerstin

Fisksurprise

En god fiskrätt med många smaker, kunde tom ’lura’ min sambo som inte är förtjust i fisk, men tack vare baconet så gick rätten…