Genväg till indien – snabb färscurry

Kardemumma, kanel, nejlikor, flera kryddor i en enda rätt. Med en burk garam masala sätter du lätt indisk prägel på vardagsmaten.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 hackad lök
  • 1 msk rapsolja
  • 400 g lamm- eller nötfärs
  • 1 msk garam masala
  • 1 msk curry
  • 1 burk färdig tomatsås (ca 500 g)
  • 1–2 dl vatten
  • 4 skalade och tärnade potatisar
  • 2 dl frysta ärter
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • Till servering:
  • 2 msk mandelspån
  • 2 stora indiska naanbröd eller 4 pitabröd

Gör så här

  1. Fräs löken i olja. Tillsätt färsen och kryddorna och låt köttet steka klart.
  2. Häll i tomatsås, vatten och potatistärningar, låt sjuda under lock tills potatisen är mjuk, ca 15 min. Späd ev med mer vatten.
  3. Tillsätt ärter och smaka av med salt och peppar (och ännu mer garam masala).
  4. Rosta mandelspån i torr stekpanna, strö över grytan. Strö eventuellt över hackad salladslök eller koriander.
  5. Servera med varmt bröd.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr