GI- grillad röding och sparris

Har du ett fiskhalster ska du absolut prova på att grilla röding. Sparris passar också utmärkt att grilla i halster, eftersom den lätt faller genom gallret annars. Till rödingen serverar vi en läcker sparriscrème.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 800 g rödingfilé
  • 1 knippa grön sparris
  • Sparriscrème:
  • Skalet från sparrisen
  • 2 dl rapsolja
  • 2 Äggulor
  • ½ msk dinjonsenap
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1 mks finskuren gräslök
  • Salt
  • Malen vitpeppar
  • Kryddblandning:
  • 1 msk fänkålsfrö
  • 1 msk dillfrö
  • ½ msk anisfrö
  • Salt
  • Malen svartpeppar
  • Du behöver också:
  • Ett fiskhalster

Gör så här

  1. Sparriscrème:
  2. Skala sparrisen och skär av ändarna.
  3. Lägg skalen och ändarna i en kastrull och fyll på med olja så att det täcker.
  4. Värm upp oljan till 70º.
  5. Ta av från värmen, låt svalna och kyl oljan.
  6. Vispa ihop äggulor och senap.
  7. Tillsätt den kalla oljan droppvis och sedan i en fin stråle. Krydda med citronsaft, salt, peppar och gräslök.
  8. Ställ svalt till servering.
  9. Blanda samman kryddorna till kryddblandningen.
  10. Skär rödingen i mindre bitar och krydda med kryddblandningen.
  11. Pensla med lite olja och grilla fisken i halster, 2-3 minuter per sida.
  12. Krydda med salt och peppar.
  13. Pensla sparrisen med olja och grilla den 1-2 minuter. Servera fisk, sparris och sparriscrème med en sallad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…