Glutenfri smörgåstårta med räkor och laxrosor

Räkor, lax, pepparrot och lime, en riktig festtårta! Gör gärna smörgåstårtan dagen före festen så blir den ännu saftigare och godare.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 tredelad, glutenfri smörgåstårtbotten (finns recept i min kokbok)
  • Rumsvarmt smör
  • Fyllning 1:
  • 500 g oskalade räkor
  • 150 g strimlad kallrökt lax
  • 1 burk kesella, 250 g
  • 2 dl vispad grädde
  • 3 msk färsk, riven pepparrot
  • 1 lime, rivet skal från hela och saft från halva
  • Fyllning 2:
  • 1 ask röd rom, ca 80 g
  • 200 g oskalade räkor
  • 2 finhackade kokta ägg
  • 3 msk finhackad dill
  • 1 burk kesella, 250 g
  • 2 dl vispad créme fraiche
  • 150 g kallrökt lax, strimlad
  • Topping:
  • 200 g Philadelphiaost
  • 1 dl créme fraiche
  • 1 gurka
  • Garnering:
  • 500 g oskalade räkor
  • 400 g skivad kallrökt lax
  • Dillvippor
  • 2 skivade citroner
  • 1 skivad carambole

Gör så här

  1. Skala och hacka alla räkorna - men lämna några hela till garneringen.
  2. Blanda ingredienserna till fyllning 1. Smöra två av tårtbottnarna. Bred ut fyllningen på en av bottnarna. Lägg på nästa bottnen.
  3. Blanda ingredienserna till fyllning 2 och bred ut. Täck med den sista tårtbottnen.
  4. Blanda Philadelphiaost och créme fraiche och bred ut på tårtans topp och kanter. Riv gurkan och pressa ur all vätska och klappa in rivet runt om på tårtans kant. Gör rosor av laxen och garnera valfritt med garnerings ingredienserna.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…