Goda lammfärs biffar

Om man köpar lammfärs som har bra kvalité så smakar det inte av ull som en del tycker lammfärs smakar av. Man kan ju även krydda med valfria kryddor alltefter vad biffarna ska serveras till. Färsen kan göras dagen förre. man kan även göra biffarna och bryna på dom dagen förre och sen så göra klart dom i ugnen. Recept funkar även bra till köttbullar. Man kan även panera biffarna/ bullarna i ströbröd så dom blir krispiga. Ex. på tillbehör: Klyftpotatis Bulgur Ris pasta currysås tzatziki tomatsås

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g lammfärs (gärna svenskt)
  • 1 gul lök eller 2 schalottenlök
  • 3 vitlöksklyftor
  • ½ röd paprika
  • 1-3 krm svartpeppar
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk timjan
  • 2 msk hackad persilja
  • 1 tsk socker
  • 1 dl färska brödsmulor (ca. 2 skivor bröd utan kanter)
  • 1 stort ägg
  • 1-2 msk grädde
  • smör till stekning

Gör så här

  1. skala och finhacka lök och vitlök, rensa paprikan och finhacka den.
  2. Blanda ihop lök, vitlök och paprika med kryddorna och lammfärsen för hand eller med degkrokar. Kom i ägg och brödsmulor och lite grädde.
  3. Lägg plastfolie över färsen och ställ i kylen i 1 timme så den får stå och svälla en liten stund.
  4. Forma till 4-8 biffar allt efter hur stora man vill ha dom.
  5. Värm upp smör i en stekpanna på hög värme (pass på så att det inte blir bränt) och lägg i biffarna och bryn på dom, sänk sen värmen och låt dom stekas i ca. 8 minutter, vänd på dom under stektiden.
  6. Peta i en av biffarna och kolla så att köttsaften är klar, lägg sen upp på ett fat och servera med valfritt tillbehör.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…