Gös med dilltomater

En krämig sås med milda smaker passar perfekt till den goda gösen.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • gösfilé 600 g
  • 1½ tsk salt
  • 1 dl ströbröd
  • smör
  • 250 g kösbärstomater
  • 1½ dl hacad dill
  • 2½ dl vispgrädde

Gör så här

  1. Krydda fisken med hälften av saltet och vänd i ströbröd. Stek i smör i en panna ca 2 min på varje sida. lägg i halverade tomater och dill i pannan. Krydda med resten av saltet. häll på grädden. Koka under lock ca 5 min. servera med kokt potatis och haricots verts.

Kommentarer

Så gott o smidigt.
OJ vilken fullpoängare. Så otroligt gott och enkelt. Kommer serveras fler ggr. Själv hade jag pressad potatis till eftersom jag älskar det. Längtar redan till nästa gång vi gör detta goda.
Är väldigt skeptisk till panerad fisk med sås och ännu värre i sås , "MEN" jag gav detta en chans och det gjorde jag inte för sista gången. Det var väldigt gott, jag lade också till vit-peppar.
En en gång lika gott. Mycket uppskattat av gästerna också!
Jättegott blev det! Underbar dillsås, och gös är ju bara bland den goaste fisk som finns! Tack för receptet!
Jättegod! Fick godkännande både från min man och vår granne! Den lagar vi igen!
Den blev supergod, kryddade med lite vitpeppar också. Får min man en gös till på kroken, blir det till att laga rätten igen.
Nähä, det verkade inte funka ;(
Receptet är från Arla, så då laddar jag upp en bild åt dig därifrån.

Liknande recept

@ullac

Fisksoppe-gryta

Detta är ett mellanting mellan fiskgryta och soppa. Äts i djupa tillrikar. Man kan byta ut grönsakerna, man behöver ju inte alls ha både…