Gorgonzolatårta med rökt skinka

En rikligt dekorerad tårta med mycket frukt är festligt och inbjudande. Det mustiga rågbrödet passar bra ihop med en smakrik ost som gorgonzola.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 9 skivor rågbröd, ca 750g
  • Fyllning:
  • 200 g gorgonzolaost
  • 250 g kesella, 10%
  • 50 g skivad rökt skinka
  • ½ dl finhackad purjolök
  • 2 dl fintärnat äpple
  • Garneringskräm:
  • 2 dl créme fraiche
  • 150 g philadelphiaost
  • Garnering:
  • Solroskärnor
  • Rökt skinka
  • Färska fikon
  • Vindruvor
  • Rädisor
  • Selleriblad

Gör så här

  1. Kantskär brödet. Mixa ost och kesella. Hacka skinkan. Blanda ingredienserna till fyllningen.
  2. Lägg ihop tre brödskivor till en botten. Bred på hälften av ostkrämen, lägg på ett lager bröd och bred på resten av ostkrämen. Avsluta med ett bröd.
  3. Blanda créme fraiche och philadelphiaost och bred runt kanterna och på toppen. Plasta in och låt tårtan vila i kylen över natten så att brödet blir saftigt.
  4. Vid servering:
  5. Täck kanterna med solroskärnor. Garnera tårtan med skinka, fikonklyftor, vindruvor, rädisor och selleriblad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…