Gourmetpaj med räkor

Krämig och god. Precis som en räkpaj ska smaka! Man kan få den rätt mager om man väljer magra mjölkprodukter.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajdeg:
  • 50 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 200 g kesella, valfri fetthalt
  • Fyllning:
  • 400 g räkor, skalade
  • 3 dl lagrad ost, grovriven
  • 100 g färskost med vitlökssmak
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 1 stor knippa dill

Gör så här

  1. Mixa eller hacka ihop smör och mjöl. Blanda i kesellan och samla ingredienserna till en deg. Låt vila i plastfolie i kylskåp ca 1 timme. Tryck ut degen i en pajform och lägg i de väl avrunna räkorna. Blanda ostsorterna med ägg, mjölk och klippt dill. Häll blandningen över räkorna. Grädda i 175 grader ca 40 minuter, tills äggstanningen blivit krämig i mitten. Garnera med räkor och dill.

Kommentarer

En ny favorit:)

Liknande recept

@lisa35

Räkpaj

Alla som blivit bjudna på denna paj älskar den! Superenkel och snabb att tillaga.

@mattjejen

Kall räkpaj

Min son och jag har precis ätit denna underbara paj. Perfekt en sån här varm sommardag med ett glas vitt vin. Passar jättebra till…

@guardianlinda

Räkpaj

God räkpaj med brun farin, crème fraiche, kesella, finriven pepparrot, räkor, kokta hackade ägg och purjolök.