Gräddkokt sej med pocherade ägg

Riktigt riktigt gott. Inte så krångligt att göra heller.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 4 sejfileér à 120 g
  • Salt
  • 1 tsk kycklingfond
  • 1 msk skånsk senap
  • Liten klick smör
  • 2 msk vinäger
  • 1 msk salt
  • 4 ägg
  • 1 burk grön sparris, 330 g
  • 12 potatisar

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen.
  2. Koka upp grädden i en låg vid kastrull och sjud sen fisken under lock 4-5 minuter. Fisken har du först skurit i portionsbitar. Ta upp fisken, salta den och ställ varmt.
  3. Tillsätt fonden till grädden och koka upp. Rör i senapen och låt sjuda i några minuter. Ta kastrullen från plattan och smaka av med lite salt. Rör ner en smörklick för att blanka av såsen.
  4. Koka upp 1 liter vatten med vinäger och salt. Knäck ett ägg i en kopp och låt det sakta glida ner i vattnet. Pochera ägget ca 3-4 minuter. När vitan stelnat är det klart. Gör likadant med övriga ägg.
  5. Servera med kokt potatis, grön sparris och den goda såsen runtom.

Kommentarer

Vilken trevlig tallrik! Smakar det lika bra som det ser ut...då är det helt klart en 5:a.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…