Gräddstuvad älgskav

God höst- och vintermat. Går lika bra att göra med nötkött.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g fryst ytterlår av älg (eller nöt)
  • 1 hackad gul lök
  • 1 buljongtärning
  • 3 dl vatten
  • 1-2 msk mjöl (lite mer mjöl om man späder med mjölk)
  • 2-4 dl grädde av valfri sort (går även med mjölk)
  • 2-3 msk svartvinbärsgelé
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Skav tunna skivor av det frysta ytterlåret. Stek löken och köttskivorna i omgångar salta och peppra lite.
  2. Lägg över i kastrull allt eftersom det är färdigstekt.
  3. Tillsätt vattnet och buljongtärningen.
  4. Skaka mjölet med en del av grädden/mjölken och häll i kastrullen. Tillsätt 2 dl grädde/mjölk och låt koka ihop. Tillsätt gelén.
  5. Smaka av med mer salt och peppar samt tillsätt ev mer grädde eller mjölk om stuvningen blivit för tjock.
  6. Servera med ris eller pressad potatis och kokta morötter.

Kommentarer

Jättegott! Jag fräste även lite gula kantareller tillsammans med löken, rekommenderas varmt!

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr