Gräslöksmarinerad fläskfilé

Kallt kött är perfekt till buffén eller om man vill förbereda middagen. Marinera över natten eller cirka 1 dygn i kylen.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • Smör
  • Grovmalen svartpeppar
  • Marinad:
  • 1 dl rapsolja
  • ½ dl vitvinsvinäger
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 3 msk honung
  • 2 msk grovmalen svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • 1 msk citronsaft
  • Gräslök, klippt, färsk som en 5-krona i omfång

Gör så här

  1. Ugn: 125°
  2. Ta fram köttet i god tid så att det inte är kylskåpskallt
  3. Putsa filén fri från senor och hinnor.
  4. Bryn filén runt om i smör i en stekpanna.
  5. Lägg över köttet i en ugnsfast form och klappa in det med peppar.
  6. Stick in en köttermometer med spetsen i den tjockaste delen.
  7. Stek köttet i mitten av ugnen tills termometern visar 67°.
  8. Blanda marinaden i dubbla plastpåsar:
  9. Lägg det varma köttet i påsen.
  10. Marinera över natten eller cirka 1 dygn i kylen.
  11. Vänd den några gånger under tiden.
  12. Vid servering: Skiva köttet.
  13. Lycka till! Smaklig måltid

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…