Gratäng med rödspätta och räkor

Fiskgratäng dekorerad med räkor och citronklyftor. Servera pressad potatis och kokta ärtor till.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 750 g rödspätta, MRC-märkt
  • 2 msk smör
  • 2 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar, nymalt
  • 1 ½ dl vitt vin, torrt
  • Gratängsås:
  • 4 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl fiskspad
  • 1 ½ msk kycklingfond, koncentrerad
  • Salt
  • Peppar
  • 1 tsk strösocker
  • 2 st äggulor
  • Dekoration:
  • 200 g räkor, skalade
  • ½ dl dill, hackad
  • Citronklyftor

Gör så här

  1. Ugn 200°
  2. Skölj och dela filéerna på mitten och rulla ihop dem. Lägg dem på högkant i en smord ugnssäker form. Salta och peppra. Häll det vita vinet runt om i formen.
  3. Täck över fisken med bakplåtspapper och ställ in i ugnen, cirka 15 minuter.
  4. Häll av, sila och spara fiskspadet.
  5. Vispa samman matlagningsgrädde, vetemjöl, fiskspad och kycklingfond.
  6. Koka 3 minuter under omrörning. Smaka av med salt, vitpeppar och socker.
  7. Rör ner äggulorna.
  8. Häll såsen över fiskrullarna. Gratinera i övre delen av ugnen, 200°, cirka 10 minuter.
  9. Dekorera med räkor, dill och citronklyftor.
  10. Servera med kokt pressad potatis och kokta ärtor.
  11. Lycka till! Smaklig måltid

Kommentarer

Helt suveränt! Skulle tänka mig att det blir ännu godare med färsk rödspätta, färska räkor och nyplockade ärtor och dill.
Helt suveränt! Skulle tänka mig att det blir ännu godare med färsk rödspätta, färska räkor och nyplockade ärtor och dill.
Jättegott!!! Ser nu att jag glömde äggulorna, men det blev gott ändå :)
Den här var jättegod. Rekommenderas varmt :-)

Liknande recept