Gratinerad kassler med murklor

Kassler är god och tacksam mat att variera. Här blir kasslern kalasmat med en lyxig murkelsås.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 800 g benfri kassler
  • Sås:
  • 1 burk murklor, ca 200 g eller annan svamp
  • 2 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 3 dl vispgrädde
  • Lite kinesisk soja
  • 1 dl riven ost
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Skiva kasslern och lägg i ugnsform.
  2. Spola murklorna i en sil och låt rinna av. Hacka dem grovt. Fräs med smör i en kastrull, pudra över mjölet och späd med grädden.
  3. Krydda och låt småkoka minst 15 minuter.
  4. Bred såsen över kasslern.
  5. Strö på ost och gratinera cirka 15 minuter.
  6. Servera med gröna bönor och pressad potatis.

Kommentarer

Kalasgott! Mums!

Liknande recept