Gratinerad pasta med fläskfilé

Snabblagad och god pastagratäng. Perfekt även för den som vill äta lite fettsnål mat.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • ½-1 röd paprika
  • 1 dl smakrik svamp, förvälld/konserverad
  • 1 tsk olja
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½-1 pkt bacon
  • 375 g fläskfilé
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Grillkrydda, gärna grekisk
  • 2 tomater
  • 2 dl crème fraiche, 5 %
  • 500 g pasta tagliatelle, färsk
  • 1 ½ dl riven ost, 17 %

Gör så här

  1. Sätt ungen på 200 grader.
  2. Bryn lök, paprika, svamp i oljan utan att det tar färg. Pressa ner vitlöken. Lägg åtsidan när löken blivit mjuk.
  3. Knaperstek baconet och låt rinna av på papper. Torka ur stekpannan (diska inte så blir det mer smak kvar) och stek sedan fläskfilén. Krydda med salt, peppar och grillkrydda.
  4. Tärna tomaterna och rör ner dessa och lök-/svamphacket tillsammans med fraichen i stekpannan. Sänk värmen.
  5. Koka upp vatten och koka pastan. Låt den rinna av och lägg den därefter i en ugnssäker form, ca 25x35 cm. Häll fläskfiléblandningen över och blanda allt.
  6. Strö över den rivna osten och gratinera ca 15 minuter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…