Grekisk sandwich med fårost

Sandwich är alltid lite godare än vanliga mackor, visst tar det lite mer tid men det är lätt värt mödan.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 250 g cocktailtomater
  • ½ gurka
  • 1 rödlök
  • 300 g fårost (feta)
  • 80 g urkärnade svarta oliver
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk torkad oregano
  • Salt
  • Peppar
  • 200 g grekisk yoghurt
  • 8 myntablad
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk citronsaft
  • 4 små pitabröd
  • 2 msk svart olivpasta

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Skölj tomaterna och skär dem i fjärdedelar. Skala gurkan och halvera den på längden. Ta ur kärnorna med en tesked, skär gurkan i små tärningar. Skala löken och skär i tunna ringar.
  3. Skär osten i tärningar. Blanda tomat, gurka, lök, osttärningar och oliver, rör ner olja och oregano, salta och peppra.
  4. Rör yoghurten smidig i en skål. Skölj myntabladen, torka av dem och hacka smått. Skala vitlöken, skär i små tärningar, rör ner i yoghurten. Smaka av med salt, peppar och citronsaft.
  5. Rosta pitabröden frasiga mitt i ugnen ca 3 minuter, skär en fiska i varje bröd, bred på olivpastan och fyll med salladen.
  6. Servera bröden med yoghurtdipp och resten av salladen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept