Grillad kassler och ädel broccoligratäng med skinka och ostsås.

Snabb och enkel vardagsmat som smakar kalasmat.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 broccolibuketter
  • 1 Keldas ostsås, (2,5 dl)
  • 3 msk smulad Kvibille gräddädelost
  • 100 g rökt skinka
  • Smör till formen
  • 600 g kassler i skivor
  • Grovmald svartpeppar
  • Torkad salvia
  • Olivolja

Gör så här

  1. Förväll broccolin i lätt saltat vatten i ca 7 minuter, spola den i kallt vatten så att kokningen avstannar.
  2. Skär skinkan i tärningar eller strimlor.
  3. Lägg broccolin i den smörsmorda formen.
  4. Strö över skinkan och den smulade ädelosten
  5. Häll över ostsåsen.
  6. Sätt in i 200° varm ugn i 15-20 minuter.
  7. Krydda kasslerskivorna med svartpeppar och salvia, droppa över lite olivolja.
  8. Grilla kasslern i het grillpanna 1-2 minuter på varje sida beroende på tjocklek när kasslergratängen tas ut ur ugnen.
  9. Servera med brynt potatis.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@zonale

Kickis potatisbröd

Med överbliven kokt potatis bakas detta nyttiga, billiga och smakrika bröd. Man kan naturligtvis baka på enbart vatten men ölen bidrar till mustigheten och…