Grillad lammfärskebab med fetadipp

Fetadippen är rejält syrlig men passar bra till den grillade lammfärskebaben. 530 kalorier per portion 26 g fett 34 g protein 37 g kolhydrater

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g lammfärs
  • 2 msk hackad mynta
  • 2 tsk salt
  • 2 krm mald svartpeppar
  • 3 tomater
  • 1 squash, ca 300g
  • 4 pitabröd
  • Dipp:
  • 100 g fetaost
  • 2 msk pressad citron
  • 2 msk vatten
  • ½ dl mynta
  • 1 msk olivolja
  • 1 krm mald svartpeppar
  • Garnering:
  • Myntablad

Gör så här

  1. Krydda färsen med mynta, 1 tsk salt och peppar, forma dem till avlånga biffar. Skär tomaterna i tjocka skivor.
  2. ansa och skär squashen i ca 1 cm tjocka skivor.
  3. Strö 1 tsk salt på grönsakerna.
  4. Bryt osten i mindre bitar. Blanda ost, citronsaft och vattten, mynta, olja och peppar.
  5. Grilla lammfärskebaberna runt om ca 8 minuter. Grilla tomat- och squashskivor vid sidan om ca 2 minuter på varje sida.
  6. Värm pitabröden enligt anvisning på förpackningen.
  7. Servera lammfärskebaberna med fetadipp, grönsaker och pitabröd.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…