Grillad lax med grön ärtsås

Ärter kanske finns i frysen och crème fraiche har lång hållbarhet i kylskåp, så den här rätten kan du nog snabbt få till bara genom att kompletteringshandla ett par artiklar.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 burk matvete, 380 g
  • 3 dl frysta ärter
  • 1 ½c msk koncentrerad kycklingfond
  • 1 dl crème fraiche
  • 10 kvistar timjan
  • 600 g skinnfri laxfilé
  • 1 msk rapsolja
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Skär paprika i små tärningar (ca 5 mm).
  2. Skölj matvete och blanda med paprikan i en skål. Krydda med 1 krm salt och 0,5 krm svartpeppar.
  3. Koka ärter i 1 dl vatten och fond i en kastrull, ca 3 minuter. Tillsätt crème fraiche och mixa med en stavmixer till en slät sås.
  4. Hacka 1 msk timjan och tillsätt i såsen tillsammans med 2 krm salt och 1 krm svartpeppar.
  5. Skär lax i fyra portionsbitar.
  6. Pensla med rapsolja och strö över 0,5 tsk salt och 1 krm svartpeppar.
  7. Stek laxen i en stekpanna på medelhög värme i 5 minuter/sida.
  8. Värm på ärtsåsen och servera till laxen och matvetesalladen.
  9. Garnera med några kvistar timjan.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Smörig & storslagen fransk chardonnay
98 kr