Grillad lax med mangosalsa och kokosris

Fryst mango är en bra stapelvara att ha hemma. Här blandas mango i en sommarfrisk och het salsa till laxen. 552 kalorier per portion 28 g fett 28 g protein 46 g kolhydrater

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 pkt fryst mango, 225 g
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 kruka koriander
  • 3 msk färskpressad limejuice, 1-2 lime
  • 3 dl basmatiris
  • 1 liten burk kokosmjölk, 165 ml
  • 4 dl vatten
  • 3 msk kokosflingor
  • 2 krm salt +
  • ½ tsk salt
  • 500 g laxfilé med skinn
  • ½ tsk flingsalt

Gör så här

  1. Tina mangon. Skölj, kärna ur och skiva chilin fint. Plocka och hacka koriandern.
  2. Blanda mango, chili och koriander, pressa över limejuicen.
  3. Koka riset i kokosmjölk, vatten och 2 krm salt på låg värme ca 15 minuter.
  4. Rosta kokosflingorna i en torr stekpanna.
  5. Krydda fisken med ½ tsk salt. Grilla den på skinnsidan ca 5 minuter.
  6. Blanda riset med den rostade kokosen.
  7. Servera den grillade laxen med mangosalsan och kokosriset.
  8. Strössla över flingsalt.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…