Grillad lax med rabarbersås och varm linssallad

Gott!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 bitar laxfilé
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • Rabarbersås:
  • 125 g rabarber
  • 1 lime, rivet skal+1 msk saft
  • 2 dl vatten
  • 0,5 tsk salt
  • 3 msk råsocker
  • 2 krm sambal oelek
  • 2 tsk maizena majsstärkelse
  • Linssallad:
  • 9 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 3 dl röda linser
  • 250 g grön sparris
  • 1 kruka gräslök

Gör så här

  1. Sås:
  2. Ansa och finstrimla rabarbern.
  3. Lägg den i en kastrull tillsammans med rivet limeskal, limesaft, vatten, salt och socker.
  4. Koka upp och låt sjuda i ca 5 minuter. Smaksätt med sambal oelek.
  5. Rör ut majsstärkelsen i lite kallt vatten, tillsätt redningen och koka upp. Ställ åt sidan.
  6. Linssallad:
  7. Koka upp vatten och salt. Lägg i linserna och låt dem koka 5 minuter.
  8. Bryt av den nedersta delen på sparrisen och skär den i 2-3 cm långa bitar. Låt dem koka med linserna ca 3 minuter.
  9. Låt rinna av.
  10. Hacka gräslöken och blanda med linserna.
  11. Grillad lax:
  12. Gnid in laxen med olja och krydda med salt.
  13. Grilla dem direkt över glöden, först med skinnsidan nedåt ca 2 minuter på varje sida.
  14. Servera laxen med linssallad och rabarbersås.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept