Grillad laxfjäril med hummersås

Saftiga grillade laxfjärilar som smaksatts med sommarens bästa grillkrydda, seafood & fishkryddan.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 laxfjärilar, ca 800 g
  • 2 tsk Santa Maria seafood & fish kryddkvarn
  • 1 1/2 tsk salt
  • Sås:
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk lättmajonnäs
  • 2 tsk hummerfond, konc
  • 1/2 dl dill, fint skuren
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Servera med:
  • Kokt potatis
  • Sallad
  • Ev skalade räkor

Gör så här

  1. Blanda samman crème fraiche med majonnäs, hummerfond och dill. Smaka av med salt och peppar. Ställ in såsen i kylen till serveringen.
  2. Torka av laxfjärilarna och gnid in seafood & fish kryddorna.
  3. Salta fisken.
  4. Grilla fisken över glöd, ca 6-8 minuter totalt, i grillhalster eller på galler och vänd fisken med ett skyffelliknande redskap så att den inte trillar isär.
  5. Servera fisken med sås, eventuellt räkor, kokt potatis och sallad.

Kommentarer

Mycket god framför allt lättlagat

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…