Grillad salvialax med citronbroccoli

Lättlagat och dessutom fullt med antioxidanter. 390 kcal/portion

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 250 g broccoli
  • 1 schalottenlök, tunt skivad
  • 2 msk pressad citron
  • 1 tsk rivet citronskal
  • 1 msk olivolja
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • 2 bitar laxfilé, á 150 g (300 g)
  • 1 tsk olja
  • 4 salviablad

Gör så här

  1. Skär broccolihuvudet i små buketter. Skala och skiva stammen och förväll dem och buketterna i saltat vatten ca 3 minuter. Låt broccolin rinna av och blanda sedan med tunt skivad schalottenlök, citronsaft, citronskal och olja. Smaka av med salt och peppar.
  2. Pensla laxen med olja. Salta, peppra och lägg på salviablad. Grilla ca 2 minuter på var sida. Servera med broccolin.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept